Golfplaatschroeven monteren

 

 

Golfplaatschroeven behoren tot de houtschroeven uit ons assortiment. Deze schroeven kunnen gebruikt worden voor het bevestigen van cementvezel golfplaten, maar ook voor andere materialen kunnen ze toegepast worden. Bij SchroevenXL bestel je jouw golfplaatschroeven. Hierbij heb je de keuze uit verschillende varianten, waaronder golfplaatschroeven van RVS. Ook golfplaatschroeven bestel je bij ons tegen scherpe prijzen en aantrekkelijke klantvoorwaarden. In deze blog vertellen we je meer over wat golfplaatschroeven precies zijn, welke golfplaatschroeven je gaat kiezen voor je klus en hoe golfplaatschroeven monteren precies in zijn werk gaat.

Wat zijn golfplaatschroeven?

Zoals de naam al aangeeft, worden deze schroeven voornamelijk gebruikt voor de montage van golfplaten. Deze schroeven, ook wel bekend als golfplaatbouten, kunnen worden ingezet voor het bevestigen van golfplaten van hoofdzakelijk cementvezel. De schroeven worden ook toegepast bij golfplaten van andere materialen PVC golfplaten, metalen golfplaten, plastic golfplaten. Deze schroeven behoren tot de categorie ‘houtschroeven’ omdat ze gemaakt zijn voor het bevestigen van golfplaten op houten ondergronden. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld schuurtjes of carports. Golfplaatschroeven vallen op door hun lengte.

Omdat deze schroeven vaak in de buitenlucht worden toegepast, zijn ze voorzien van extra bescherming. Naast dat golfplaatbouten vaak van RVS gemaakt zijn, kunnen ze voorzien zijn van een corrosiewerende coating. Dit voorkomt onder meer dat de schroeven gaan roesten door de weersomstandigheden. Lekkage wordt voorkomen door het gebruik van een EPDM afdichtingsring. Regen en andere vormen van neerslag worden hierdoor tegen gehouden.

Welke golfplaatschroeven kiezen?

Je zult een aantal keuzes moeten maken als je golfplaatschroeven gaat bestellen. Ten eerste zoek je schroeven met de juiste lengte. Golfplaatbouten zijn lang omdat ze op de golf van de plaat worden gemonteerd. Je kunt het beste de lengte van de golf aanhouden plus 5 tot 6 extra centimeter. Zo hebben de schroeven voldoende hechting in de ondergrond.

Daarnaast kijk je naar het materiaal waarvoor je kiest. Binnen ons assortiment zijn er zowel verzinkte golfplaatschroeven als golfplaatbouten van RVS. Beide varianten kunnen goed omgaan met de weersomstandigheden, alhoewel golfplaatschroeven van RVS beter scoren op dit gebied. Verzinkte schroeven zijn dan weer een stuk sterker. Tot slot bepaal je of je gaat voor zelfborende golfplaatschroeven of niet. Dankzij de scherpere boorpunt kun je met zelfborende schroeven gemakkelijker in stevige materialen zoals bijvoorbeeld cementvezel golfplaten schroeven.

Golfplaatschroeven monteren

Zoals we hierboven al vertelden, zijn golfplaatschroeven lang omdat ze op de golf gemonteerd worden. Dit is een behoorlijke afstand om af te leggen, vandaar de lengte. Alleen op zacht hout is dit niet nodig. Het materiaal dicteert welk boortje je nodig hebt. Per drie golfhoogtes pas je één golfplaatschroef boven en onder aan de plaat toe (afhankelijk van de grote en toepassing). Door het gebruik van onze hoogwaardige bitjes wordt beschadiging aan de schroef voorkomen.

Golfplaatbouten bestellen bij SchroevenXL

Hierboven hebben we je laten zien wat golfplaatschroeven zijn, hoe je de juiste golfplaatschroef voor jouw klus kiest en op welke manier je golfplaatschroeven kunt monteren. Deze schroeven zijn essentieel als je golfplaten wilt bevestigen. Je kunt golfplaatschroeven bij onze webshop bestellen via deze categorie. Met behulp van de filters aan de linkerkant van de categoriepagina stel je in wat je nodig hebt, bijvoorbeeld op het gebied van lengte of diameter. Zo vind je snel de juiste schroef voor jouw klus. Bestel jouw golfplaatschroeven vandaag nog via onze webwinkel.